Лікарі можуть стати військовозобов'язаними - Агентство Медичного Маркетингу

Лікарі можуть стати військовозобов’язаними

👁 2 200

Всі лікарі в Україні можуть стати військовозобов’язаними. Відповідні зміни до законодавства щодо військового обов’язку ініціюють Міністерство охорони здоров’я та Міноборони, повідомляє прес-служба Кабміну.
Медичний персонал буде братися на військовий облік за профілем підготовки та включатися до мобілізаційного резерву. Про це повідомив в.о міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець.
«До сьогодні залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів у наданні допомоги військовим пораненим в зоні АТО. Ми зіткнулися з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформляють як фельдшера, як нижчий медперсонал. Так не має бути і ми цю ситуацію виправимо у найближчий час», – зазначив він.
Він поінформував, що останні шість років у більшості медвузів не було військових кафедр і на сьогодні маємо прогалини з відповідними знаннями серед цивільних лікарів. Однак, за словами очільника Міністерства, вже підготовлені відповідні нормативно-правові акти, які врегулюють це питання.

kmu.gov.ua

Поділитися:

ХАЙП-МАРКЕТИНГ

Книги


книги

АНФО

АММ в соц.мережах:

Scroll to Top

Агентство Медичного Маркетингу